Tabăra de vară de la Izvoare

 

 

 

 

 

Data:    30.08.2021-05.09.2021    |    Locația: Sat Izvoare (jud HR)

Descriere:

 

 

În perioada 30 august – 5 septembrie, cu ajutorul lui Dumnezeu am avut privilegiul să particip la o tabără de vară organizată pentru tinerii care sunt beneficiari ai programului Pocu – Primul pas. Personal, am însoțit grupul de tineri din orașul Covasna, de la Casa de tip familial Boldog Apor Vilmos.

Din discuțiile avute cu tinerii noștri, am notat câteva aspecte interesante. Făcând parte din programul Pocu, se simt în siguranță, pentru că primesc sfaturi utile privind viitorul lor, primesc sprijin pentru a găsi un loc de muncă adecvat pregătirii lor, beneficiază de ajutor, când doresc să închirieze un apartament. O serie de specialiști îi sprijină pentru a lua decizii corecte.

Tinerii au constatat cu plăcere faptul că toată lumea era zâmbitoare, drăguță cu ei pe tot parcursul taberei. Le-a plăcut că au legat prietenii cu cei veniți din alte case, au râs mult împreună, s-au distrat în timpul liber. Fiecare a participat la programele oferite în timpul taberei, la orele de lucru de mână, la excursiile organizate, la serile dansante, la gimnastica de dimineață, la discuții cu invitați cu experiență de viață, la misa celebrată de preotul Böjte Csaba. Toate programele au fost deosebit de atractive.

Ca o concluzie finală subliniez spusele unei tinere, care a arătat că lucrul cel mai important, pe care l-a învățat în timpul taberei a fost că orice lucru început trebuie dus la bun sfârșit, că nu trebuie să renunțăm, dacă nu reușim să facem ceva din prima. Trebuie să luptăm cu noi înșine, trebuie să ne forțăm ca să avem succes în viață. Trebuie să trăim în bună înțelegere cu semenii noștri, să ne ajutăm reciproc și niciodată să nu ne dăm bătuți când avem greutăți în viață.

Mulțumim frumos pentru aceste zile minunate.

Kolozsi István

 

 

 

 

 

 

Raport eveniment