Am convingerea că prin acest proiect ajutăm, formăm tinerii….

 Data:    august 2021    |    Locația: Covasna

Descriere:

Pe parcursul lunii august tinerii din Casa de tip familial Boldog Apor Vilmos din orașul Covasna au beneficiat de servicii de consiliere psihologică și suport emoțional și de activități de informare și orientare vocațională în cadrul sesiunilor individuale.

În cadrul activităților din luna august am lucrat cu tinerii pe baza planului de sprijin ținând cont de nevoile de consiliere ale elevilorlor și de obiectivele de dezvoltare stabilite.

Am abordat următoarele teme: autocunoaștere, gestionare a propriilor emoţii, imaginea de sine, respectul de sine și pentru cei din jur, adoptarea unei atitudini pozitive față de propria persoană și față de ceilalți, cum ajungem oameni responsabili și independenți.

Tinerii au conștientizat că prin cunoașterea și înțelegerea propriei persoane pot lua decizii potrivite, că este important să fie încrezători în potențialul lor, să valorifice resursele personale să își descopere pasiuni și abilități care să îi recomande pentru o profesie.

Pentru tineri a fost interesant conștientizarea calităților și a defectelor personale, procesul de înțelegere a ceea ce sunt și a ceea ce pot deveni.

Pentru mine este important sprijinirea tinerilor în creșterea încrederii în propria persoană, îmbunătățirea imaginii de sine și a stimei de sine pentru asigurarea reuşitei, atât în plan personal, cât şi în cel profesional. Am convingerea că prin acest proiect ajutăm, formăm tinerii în așa fel, ca să poată lua decizii optime legate de viața lor.

Ambrus Andrea – psiholog Covasna

 

 

 

Galerie

Raport eveniment