Am constatat că exemplul dat de acest băiat a avut un efect pozitiv

 

 Data:    23.10.2021    |    Locația: Sansimion, Gheorgheni

Descriere: 

Pe data de 23 octombrie 2021, trei tineri, beneficiari ai serviciilor acordate de casa de tip familial din Sânsimion, județul Harghita au făcut o vizită unui fost coleg, care locuiește la Gheorgheni. I-am însoțit, deoarece am fost curioasă să văd cum se descurcă în viață acest tânăr.

În cadrul programului Primul pas, Gergő, tânărul nostru, a obținut ajutor pentru închirierea unei locuințe. El are 20 de ani, lucrează ca și dulgher și zidar. A avut o copilărie foarte grea, de aceea este foarte recunoscător pentru această oportunitate, oferită de program.

Tinerii cu care am mers în vizită, au fost plăcut surprinși văzând condițiile foarte bune din aceea locuință. Și-au exprimat dorința ca și ei, când își vor termina studiile, să-și înceapă viața independentă așa cum a făcut și Gergő.
El a povestit despre greutățile pe care le-a întâmpinat încă din momentul când a părăsit sistemul de protecție. A lucrat în mai multe locuri, dar fiind singur în lume, fără sprijin moral, fără sfaturi de la familie sau prieteni, a fost exploatat de către cei ce i-au oferit un loc de muncă. I-a fost foarte greu, nu a reușit să obțină nici un fel de rezultat pozitiv privind planurile sale.
,,De când am devenit beneficiarul programului Primul pas, mă simt mult mai stabil emoțional, am reușit să pun deoparte bani, m-am înscris și la o școală de șoferi,,- a spus Gergő, foarte emoționat.

Am constatat că exemplul dat de acest băiat a avut un efect pozitiv asupra celorlalți tineri, fiecare a început să gândească altfel despre propriul viitor. Sunt conștienți că au primit o ofertă, o oportunitate, pe care trebuie doar s-o accepte, în vederea realizării planurilor lor.

Pedagog social – jud. HR

 

 

 

Raport eveniment