Au început activitățile în centrele de zi de consiliere și informare !

 

 Data:    2021    |    Locația: Târgu Secuiesc, Lăzarea, Târgu Mureș

Descriere: 

Ne bucurăm să vă informăm că centrele de zi de consiliere și informare din Târgu Secuiesc, din Lăzarea și din Târgu Mureș au primit autorizațiile provizorii de funcționare. Beneficiarii serviciilor furnizate de către centrele de zi de consiliere și informare sunt tinerii post-instituționalizați, care după 2016 au părăsit una din Casele Familiale aparținând Fundației Sfântul Francisc, sau vin din alte instituții de protecție al copilului din județul Covasna, Harghita sau Mureș.

Împreună cu colegii noștri, care lucrează în centre de zi, ne construim activitatea zilnică în jurul a două obiective importante.
Pe de o parte, dorim să facem din aceste centre o „a doua casă”, în care toți cei care intră să se simtă bine și unde este întotdeauna bine să se întoarcă. Ne dorim ca tinerii care vin la noi cu încredere să se deschidă și să se simtă liberi și să apeleze cu curaj la personalul nostru de sprijin. Pe de altă parte, facem tot posibilul pentru a-i convinge pe tineri să rămână în țară și îi încurajăm pe cei care au plecat deja să se întoarcă acasă.
Deoarece știm cu toții că puterea este în echipă, trebuie să fie foarte important pentru toți colegii să promoveze această oportunitate pentru copii, deoarece unii dintre ei vor părăsi sistemul de protecție al copilului și anul viitor.

Cu drag,
Mikola László, coordonator Centre de zi din jud.Covasna, Harghita și Mureș

 

Galerie

Raport eveniment