Activitate de grup pentru tinerii

 

Data:  14.01.2023. |    Locația: Târgu Secuiesc

Descriere:

În data de 14 ianuarie 2023 în Centrul de Zi de Consiliere și Informare din Târgu Secuiesc a avut loc o activitate de grup pentru tinerii post instituționalizați din județele Covasna și Harghita.
Am început ziua cu jocuri de cunoaștere, socializare și team-building, creând o atmosferă plăcută cu voie bună în cadrul grupului. Aceste exerciții au ajutat la mărirea atenției conștiente între membrii grupului și la introducerea activităților de dezvoltare personală și de rezolvarea eficientă a problemelor. În cursul activităților de autocunoaștere, dezvoltare personală și rezolvare a problemelor tinerii au acumulat informații despre sentimente, emoții, luarea deciziilor personale și de grup și despre importanța comunicării și al muncii în echipă în rezolvarea diferitelor probleme. Discuțiile interactive și trăirile personale în cursul exercițiilor au contribuit la dezvoltarea autocunoașterii, al inteligenței emoționale și al empatiei. Observarea membrilor grupului precum și discutarea experiențelor personale trăite în exerciții au dus la cunoașterea unor noi moduri de gestionare al stresului.
Voia bună, entuziasmul și atmosfera plăcută, confidențială formată în prima parte al zilei a ajutat la decurgerea eficientă al următoarei părți al programului, informarea și orientarea vocațională. Am discutat despre capacitățile personale și așteptările tinerilor, am căutat posibilități de dezvoltare în profesiile lor, locuri de muncă de pe piața muncii pe care le-ar prefera acești tineri. Am vorbit despre posibilitățile dezvoltării lor la locul lor de muncă actual, sau modurile de căutare al unui loc de muncă nou. Am actualizat CV-urile tinerilor și am ajutat tinerilor interesați la trimiterea cererilor către un angajator.
La finalul zilei am făcut un rezumat al activităților parcurse, membrii grupului au dat feedbackuri între ei, au împărtășit trăirile, concluziile lor personale și nevoia lor de dezvoltare în viitorul apropiat conștientizată în cursul zilei.
Entuziasmul și intenția tinerilor de a participa la următoarea activitate de grup a evidențiat eficiența activității de grup, realizând deja o planificare cu privire la întâlnirea următoare care va fi organizată în județul Harghita. 

 

Galerie

Raport eveniment