Activitate de grup pentru tinerii post instituționalizați

 

Data:  11.02.2023. |    Locația: Lăzarea

Descriere:

În data de 11 februarie 2023 în Centrul de Zi de Consiliere și Informare din Lăzarea a avut loc o activitate de grup pentru tinerii post instituționalizați din județele Harghita și Covasna.

La începutul zilei participanții au făcut cunoștință cu tinerii nou intrați în proiect, împărtășind experiențele lor despre posibilitățile oferite de program, trăirile lor în cadrul activităților la care au participat și sfaturi utile.

Cu ajutorul jocurilor de cunoaștere, socializare și team-building, s-a creat o atmosferă plăcută în cadrul grupului. Tinerii au fost interesați de temele și exercițiile propuse și pas cu pas, au devenit din ce în ce mai deschiși în susținerea opiniilor lor, convingerilor personale care le îndrumă în viață și privind planurile lor de viitor.

Exercițiile de team building și de autocunoaștere din prima parte a programului au ajutat tinerii să se cunoască mai bine, să realizeze asemănările și diferențele dintre ei și să conștientizeze importanța relațiilor interpersonale în viața lor.

În cursul activităților de dezvoltare personală tinerii au acumulat informații despre personalitatea lor, trăsăturile de caracter, atitudinile lor în viață, inteligența emoțională, empatie, și comunicarea asertivă.

În a doua parte a zilei tinerii au lucrat în echipă în cadrul temelor de comunicare eficientă, valorile personale, rezolvarea problemelor și dezvoltarea capacităților de luare a deciziilor.

Exercițiile și studiile de caz cu privire la valorile personale, au sporit conștientizarea importanței acestora în viața tinerilor, realizând faptul că aceste valori, sistemul lor personal de convingeri, le influențează comportamentele, alegerile și chiar emoțiile lor. Au urmat discuții despre valorile care le influențează stilul lor de viață, obiceiurile și experiențele lor personale.

Tinerii au căutat moduri de reformulare ale convingerilor negative acumulate până în prezent cu scopul de a le transforma în motivatori în viața lor de zi cu zi.

La finalul zilei am concluzionat activitățile parcurse, membrii grupului au evidențiat experiențele și concluziile lor personale care pot fi motivatori în dezvoltarea lor personală și s-au întărit reciproc prin feedbackurile date de tineri.

Am finalizat o activitate de grup plin de informații, trăiri pozitive și entuziasm după care tinerii sunt deschiși la plănuirea următoarelor întâlniri între Centrele de zi din cele trei județe.

 

 

 

Raport eveniment